Най-добрите ксенонови крушки?

Кои ксенонови крушки са най-добрите е сложен въпрос, който зависи от това какво конкретно Вие търсите в една крушка. При избора на ксенонова крушка имате три опции: да запазите оригиналност, да направите цвета на светлината по-бял и да увеличите яркостта на светлината. С други думи, когато правите избор на ксенонова крушка, винаги правите компромис между яркост и цвят.

Искате да запазите стандартната цветна температура на ксеноновата крушка?

Стандартната оригинална ксенонова крушка има цветна температура около 4300К. Това е доста бяла светлина, която все още има жълт оттенък в себе си. Промяната на температурата на светлината намалява осветеността. Поради тази причина, крушките, които осветяват най-добре, са тези в диапазона 4300-4700К.

Osram Xenarc Original е най-добрата обикновена ксенонова крушка на пазара, която има дълъг живот, температура на светлината от 4300К и е на сравнително ниска цена.

Philips Xenon Vision Standard е стандартният отговор на Philips, която е напълно сравнима с крушката на Osram и е малко по-скъпа.

Искате ксенонова крушка която да свети по-бяло?

Ако искате да премахнете жълтия нюанс от светлината на Вашите фарове, има някои много добри предложения на пазара.

Philips имат серия от крушки White Vision с цветова температура до 5000К, които осветяват пътя пред вас с чист, ярък бял лъч

Osram имат Cool Blue Boost  серия от крушки с цветова температура до 7000К, които осветяват пътя с чист, ярък, клинично бял лъч.

По-осветяващи ксенонови крушки

Много дълго време, в света на ксеноновите крушки имахме възможност да променяме единствено цвета на светлината. Производители като OSRAM и Philips, обаче са създали крушки, които дават до 200% повече светлина от стандартната ксенонова крушка.

Ксенонови крушки осветяващи изключително добре:

  1. Osram Night Breaker Laser +200% е най-ярката ксенонова крушка на пазара в момента. Тя не е никак евтина, но е най-добре светещата.
  2. Philips X-treme Vision Gen2 +150% е отговорът на Philips. Тя не е толкова ярка колкото конкурента, сходна е като цена, но е най-добрата крушка от марката Philips.

Ксенонови крушки с най-бяла светлина:

  1. Osram Cool Blue Boost Xenarc 7000K – Най-бялата светлина, която Osram имат и с цветна температура от 7000K, тя има лек синкав оттенък. Безспорно това е най-стилната и красива светлина. За съжаление, 7000K е температура на светлината, която не е разрешена за фарове на територията на ЕС.

“Най-доброто и от двете” ксенонови крушки

  1. Philips White Vision Gen 2 5000K +120% – Тук Philips води класирането. Тези крушки са комбинация от по-бяла светлина с цветна температура от около 5000К, към които се добавя 120% повече осветеност на пътя. Ако търсите крушката с най-бяла и най-силна светлина – това е най-добрият избор.
  1. Osram Cool Blue Intense 5000K +20% е отговорът на Osram. Тези крушки също дават 5000K цветна температура, но светлината е само с 20% повече. Тези крушки, обаче са с около 80 лева по-евтини от еквивалента на Philips.

Ще станат ли тези ксенонови крушки за моята кола?

Всички изредени по-горе марки крушки се предлагат в по-масовите разновидности D1S, D2S, D2R и D3S.

Какво е оригинален ксенон (ОЕ)?

OE е съкращение от Original Equipment (Оригинално оборудване). Понякога се използва и термина OEM – съкращение от Original Equipment Manufacturer.

Терминът “оригинален ксенон” или ОЕ се отнася за фабрично монтирана ксенонова система, която е различна от следпродажбените (aftermarket) комплекти.

Как да разбера дали фаровете ми са с оригинален ксенон?

Най-лесният начин е да проверите какви са крушките ви. Ако техният цокъл започва с D, то фаровете ви са с оригинален ксенон. Възможностите за крушки са както следва:

  • D1R
  • D1S
  • D2R
  • D2S
  • D3R
  • D3S
  • D4R
  • D4S
  • D5S
  • D8S

За допълнителни въпроси и запитвания, не се колебайте да се свържете с нас.